kwack



Friday, February 17, 2006

Förslag till ny ordförande.

Vad skall egentligen en ordförande i dagens IFK Göteborg tillföra? En styrelseordförandes uppgifter ligger oftast väldigt långt från det operativa och dagliga arbetet som pågår inom en förening eller bolag. Hans eller hennes funktion är att vara ett ansikte utåt och en slags mentor. I dagens mediala värld blir rollen ut mot media allt viktigare. Detta har man med framgång anammat hos t.ex Häcken där deras ordförande Carl Fhager mer än nåt annat är en oerhört duktig talesman utåt, som hela tiden får positiv uppmärksamhet i media.
Därför är Ifkankans förslag helt enkelt genialiskt. Att namnet inte kommit upp tidigare är nog att det är så självklart att man helöt missat det. Det finns ingen göteborgare som är mer älskad än Leif "loket" Olsson. Han kan medie världen på sina fem fingrar, har ett brinnande sportintresse och kan dessutom trolla med pengar till föreningar på ett sätt som saknar motstycke i världen.
Dessutom har han under 80 talet vikarierat som ordförande i Blåvitt under en resa till Barcelona om jag inte minns fel. klubben ekonomi var så skral att man inte kunde skicka ner styrelsen. Där fanns radio Göteborgs lok däremot och tog snabbt på sig rollen som ordförande under representationsmiddagen.
Dessutom har "Loket" trappat ner på lott tjötet nu och har väl inget annat för sig på dagarna.
Viva la LOK!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home