kwack



Friday, March 03, 2006

Gunnar Larsson som ny ordförande?!

Satt med den gode Staffan på Klaras häromsistens. Då påpekade han en detalj angående vår nya orförande som är ganska prekär. Man har ju nu valt att framföra Stig Lundström som ny ordförande kandidat. Såvitt jag förstår återstår bara en omröstning där han skall godkännas innan STig får uppdraget. Skulle däremot antalet röster inte räcka så går ordförandeskapet över till kandidat nummer två. Denna kandidat är alltså Gunnar Larsson. Han säger i GP att "Får ingen anan förtroendet är jag beredd att hoppa in". Man kunde ju önskat att det fanns minst en kandidat till innan "ingen annan fått förtroendet" i en omröstning. Så ett nej På Stig är per definition ett ja på Gunnar.
Om det är så illa att Gunnar skulle göra comeback vet jag inte. Som det är nu har han nog mer fingrar med i spelet än vi tror. Så kanske är det lika bra att han även officiellt får makten.

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Även Gunnar måste ju godkännas så det finns nog ingen anledning till oro.

5:17 PM  
Blogger Ifkankan said...

Nja det måste han visserligen. men det gör han ju i princip om det bara finns två kandidater. För man gör väl inte om proceduren igen?

5:54 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jo det gör man nog då.
Oavsett vem som förs fram som kandidat på mötet måste han nå över 50% av rösterna och skulle inte Stig bli godkänd lär knappast Gunnar bli det. Så många som skulle resa sig upp och tala om vad de tycker om den skenmanövern (som det ju isåfall uppenbarligen varit frågan om) så är det nog inga problem...
Och då lär det behövas en ny valberednin ett extra årsmöte för att skaffa en ny ordförande.

Tror aldrig jag hört talas om ett årsmöte som röstat ner ett ordförandeförslag från valberedningen utan att de som gör det samtidigt (eller innan såklart) själva nominerat en kandidat.

6:01 PM  
Blogger Ifkankan said...

Exakt vilka är röstberättigade då??

Konspirationer är på modet ju...

6:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

Det är väl alla medlemmar i huvudföreningen som är på mötet och inga andra som får rösta.

8:47 PM  

Post a Comment

<< Home